Connecta:

93 867 46 16

Millores al menú del servei de menjador

Benvolgudes famílies,

El passat mes de juny l’Agència de Salut Pública de Catalunya va publicar una nova edició de la seva guia “l’Alimentació Saludable en l’etapa escolar”. Aquesta actualització contempla l’alimentació des d’una vessant més global al tenir en compte no només aspectes nutricionals i de salut, sinó també l’impacte ambiental que tenen els aliments que servim a taula.

Des de la Comissió de Menjador, i com a membres d’una Escola Verda, pensem que aquesta és una bona oportunitat per adaptar els menús a les noves recomanacions de la Generalitat i, alhora, començar a adquirir nous hàbits que ens permetin fer camí cap a una alimentació més saludable i sostenible.

El canvi climàtic és una realitat que avança més ràpid del que s’havia previst fins ara. Ja no es tracta d’un problema d’un futur llunyà, sinó que els seus efectes es poden percebre ja a dia d’avui i es faran més evidents en un futur immediat.

Per tot això, pensem que el menjador escolar és l’entorn idoni per ensenyar als més petits noves maneres d’alimentar-se, on es puguin familiaritzar amb aquells aliments que resultin més sostenibles i, alhora, poder prendre consciència de l’impacte que tenen les nostres accions a l’entorn que ens envolta.

Quines recomanacions es recullen a la guia?
Possiblement us pregunteu com es poden concretar aquestes recomanacions. Doncs bé, a grans trets les podríem resumir en aquests punts:

 • Carns vermelles i processades: màx. 1 cop/setmana
 • Carns blanques: entre 1 i 2 cops/setmana
 • Carns totals (vermella i blanca): màxim 6 cops/mes
 • Peix: 1 cop/setmana. Alternar peix blanc i blau. (Evitar peix espasa, tonyina vermella, tauró i lluç de riu)
 • Llegums: 1-2 cops/setmana. Mínim 6 cops al mes.
 • Els llegums es poden oferir com a plat únic o acompanyats d’una amanida o crema de verdures.
 • Precuinats: màx. 2 cops/mes
 • Fregits: màx. 2 cops/mes
 • Si el 1r plat inclou carn, peix o ou, el segon ja no n’ha de dur.
 • El 2n plat acompanyat d’hortalisses crues prioritàriament.
 • Postres: fruita fresca 4-5 cops/setmana. Màxim un dia pot haver-hi iogurt natural sense sucre o fruits secs.
 • Pa integral: a diari.

Aquest trimestre ja es començaran a aplicar algunes modificacions al menú, les quals han estat aprovades pel Consell Escolar. La nostra voluntat és fer la transició a les noves recomanacions de la manera més progressiva i amable possible per tal que els alumnes es puguin anar adaptant als petits canvis i anar valorant, a mida que fem camí, quina acceptació tenen els nous plats per poder modificar-los en la mesura que es consideri necessari.

Així doncs, des de la Comissió de Menjador es farà un seguiment continu que ens permeti fer la valoració corresponent en acabar aquest trimestre per tal de plantejar els canvis de cara al menú de primavera.

Des de la Comissió us animem a traslladar-nos qualsevol consulta o dubte que us pugui sorgir. Igualment, us adjuntem la guia per a qui estigui interessat a ampliar-ne informació.
Bon reton a totes les famílies,

Us informem que ja podeu trobar penjat el menú de Gener, Febrer i Març al Calendari. Us podeu subscriure amb aquests links:

Google calendar per Android: https://calendar.google.com/calendar/u/0?cid=cjVxaGw3cWtpZTZhcjB1ZWJkOTY5MTJvcmtAZ3JvdXAuY2FsZW5kYXIuZ29vZ2xlLmNvbQ

iCal per iphone: https://calendar.google.com/calendar/ical/r5qhl7qkie6ar0uebd96912ork%40group.calendar.google.com/public/basic.ics

Durant aquesta setmana penjarem el menú imprimible a la web.

Comissió de menjador

Deja una respuesta

Contacta’ns
93 867 46 16 info@afalatordera.cat
Horari d'oficina
Matins: cada dia de 8:30h a 9h
Tardes: dimarts i dijous de 16h a 16:30h i divendres de 16h a 17h.
Per dinar tenim:
L’escola
I.E. La Tordera
Ptge Margarida, 1 08460 Santa Maria de Palautordera
Tel. 93 848 47 98
Fax. 93 848 47 99
Mail: a8070908@xtec.cat
Web: http://agora.xtec.cat/ielatordera/