Connecta:

93 867 46 16

Què és i per a què serveix l’AFA?

AFA són les sigles d’Associació de Famílies d’Alumnes i és l’entitat sense ànim de lucre que agrupa els pares, les mares i familiars dels alumnes de l’escola que de manera voluntària destinem part del nostre temps a tasques de l’associació.

Què fem?

L’AFA és el principal interlocutor entre l’escola i les famílies. El seu objectiu fonamental és col·laborar en la millora de la nostra escola, donar resposta a la demanda de les famílies i afavorir la participació de les famílies en la vida a l’escola.

Com ho fem?

L’AFA s’organitza a partir de comissions de treball. Cada comissió la formen famílies de l’escola que hi treballem de maneta voluntària per a ajudar a fer realitat algun dels projectes o serveis que oferim.

Principals tasques de l’AFA

 • Organitzem els serveis de suport a les famílies: Acollida Bon dia, Menjador, Ludoteca i K1.
 • Organitzem  activitats extraescolars i casals.
 • Organitzem la festa de l’escola, La Torderada.
 • Col·laboració en les festes a l’escola (Castanyada, Nadal, Carnestoltes, Sant Jordi).
 •  Fem de canal de comunicació entre famílies-escola.
 • Tenim representació al Consell Escolar del centre.
 • Participem en les activitats del poble (Fira entitats, comparsa a la Rua de Carnestoltes…).
 • Col·laborem a les Portes Obertes de l’escola.
 • Fem sortides i cercaviles amb els nostres gegants, en Tabi i la Tabina.
 • Col·laborem amb l’escola en l’adquisició de material pedagògic i en el manteniment i la renovació dels diferents espais escolars.
 • Facilitem que les famílies puguin acompanyar a les sortides escolars, proporcionant l’assegurança d’accidents que, des del passat curs 19-20, el Departament demana com a requisit obligatori perquè les famílies puguem acompanyar a les sortides.

Per què ho fem?

Perquè una AFA activa i organitzada millora la qualitat del seu centre educatiu.
Perquè és una oportunitat per a participar en l’educació dels nostres fills i filles.

Vols participar?

La teva col·laboració és imprescindible, qualsevol aportació que les famílies puguin fer és important per a millorar l’escola dels nostres fills i filles.
T’estem esperant!!!

Pots fer-te soci/a

Totes les famílies de l’escola es poden fer sòcies de l’AFA.
És una única quota de 35€ per curs i família.

Implicar-te en una comissió, sigui de manera fixe o esporàdica.

La implicació la decidim cadascú en funció de les ganes i del temps que hi vulguem dedicar. Pots implicar-te oferint el teu temps a un projecte, aprofitant la teva experiència professional per posar-la al servei de l’AFA, ajudant a aconseguir recursos, o venint a les reunions a fer suggeriments i aportant idees.

A continuació us presentem les diferents comissions:

Comissió de MENJADOR

L’objectiu de la comissió és gestionar l’espai del migdia, oferint un servei de menjador escolar de qualitat. Vetllem perquè els nostres fills i filles tinguin menús saludables i equilibrats, així com un acompanyament per part dels/les monitores cuidat i respectuós.

Aquesta és una comissió mixta. La vocal a la Junta de l’AFA és l’Ester Crespo i per part de l’equip pedagògic hi participa la Pilar Òdena.

Si vols ajudar en la comissió, fer alguna consulta o suggeriment, envia’ns un correu a: menjador@afaielatordera.cat

Comissió d’EXTRAESCOLARS

Aquesta comissió s’encarrega de gestionar l’oferta d’activitats extraescolars per a tots els cursos. Aquestes són:

 • Bon dia: Servei de permanència al matí, de 7:15 a 8:30
 • Ludoteca: Servei de permanència a les tardes, de 16:15 a 17:30
 • Activitats extraescolars de tarda: Trobareu la graella de les activitats a l’apartat “Extraescolars”

El nostre objectiu és aconseguir que aquestes activitats, en horari no lectiu, proporcionin als nostres fills i filles oportunitats de lleure alhora que formatives afins als interessos familiars i a la filosofia educativa de l’escola.

Aquesta és una comissió formada per pares i mares, la vocal a la Junta de l’AFA és l’Olga Méndez.

Si vols ajudar en la comissió, fer alguna consulta o suggeriment, envia’ns un correu a: extraescolars@afaielatordera.cat

Comissió d’ESCOLA VERDA

L’objectiu de la comissió és transmetre informació sobre actuacions ambientals, fer les gestions necessàries per a fomentar el respecte al medi i l’adquisició de competències bàsiques en relació amb l’entorn.

Aquesta és una comissió mixta, actualment la vocal a la Junta de l’AFA és la Sol Vaamonde. Per part de l’equip pedagògic hi participa la Yolanda Martínez, l’Albert March i el Mau Boada.

Si vols ajudar en la comissió, fer alguna consulta o suggeriment, envia’ns un correu a: escolaverda@afaielatordera.cat

Colla Gegantera

Des de l’AFA col.laborem amb la Colla Gegantera de l’escola, organitzant activitats conjuntes i cedint aquest espai per fomentar la participació en les sortides dels gegants de la nostra escola.

La Colla Gegantera està formada per portadors dels gegants i músics de gralles i percussió, som famílies de l’escola que, de forma voluntària, ajudem a que en Tabi i la Tabina siguin presents, en les festes de l’escola i en les cercaviles de les Festes Majors, de Palau i Sant Celoni. Animeu-vos a participar i a gaudir dels nostres gegants, amb els vostres fills i filles.

El vocal a la Junta de l’AFA és en Jordi Gómez.

Si vols ajudar en la comissió, fer alguna consulta o suggeriment, envia’ns un correu a: collagegantera@afaielatordera.cat

Comissió de FESTES

L’objectiu de la comissió és fer partícips a les famílies de les diferents activitats festives que s’organitzen des de l’AFA o des de l’escola i poder compartir moments festius amb els nostres fills i filles, fent créixer i gaudint de  l’escola.

Les festes que celebrem cada any són la Castanyada, el Carnestoltes, la Torderada, sortides amb la Colla Gegantera de l’escola, entre altres.

Aquesta és una comissió mixta, la vocal a la Junta de l’AFA és la Nerea González. Per part de l’equip pedagògic hi participen diferents mestres segons la festivitat a celebrar.

Si vols ajudar en la comissió, fer alguna consulta o suggeriment, envia’ns un correu a: festes@afaielatordera.cat

Comissió de PATIS

L’objectiu de la comissió és transformar els patis de l’escola en un espai d’aprenentatge basat en elements naturals i els interessos dels infants, tenint en compte valors com la convivència o la coeducació.

Aquesta és una comissió mixta, la vocal a la Junta de l’AFA és la Nadina Molons. Per part de l’equip pedagògic hi participa la Yolanda Martínez, l’Albert March i el Mau Boada.

Si vols ajudar en la comissió, fer alguna consulta o suggeriment, envia’ns un correu a: patis@afaielatordera.cat

Comissió de COMUNICACIÓ

L’objectiu de la comissió és millorar les eines d’intercanvi d’informació, per tal de fer arribar l’AFA a totes les famílies i comunitat educativa del centre.

Aquesta és una comissió mixta, la vocal de la junta de l’AFA és la Maria Fonseca.

Si vols ajudar en la comissió, fer alguna consulta o suggeriment, envia’ns un correu a: comunicacio@afaielatordera.cat

Comissió d’ECONOMIA

L’objectiu de la comissió és donar suport a la feina de tresoreria en la gestió econòmica de l’AFA.

Aquesta és una comissió formada per pares i mares, actualment el vocal de la Junta de l’AFA és el Ricard Méndez.

Si vols ajudar en la comissió, fer alguna consulta o suggeriment, envia’ns un correu a: tresoreria@afaielatordera.cat

Comissió de CONVIVÈNCIA

L’objectiu de la comissió és  organitzar activitats dirigides a la comunitat educativa, començant per la benvinguda als nous alumnes/as i les seves famílies, l’educació en igualtat, el respecte, el qüestionament de les construccions de gènere i la lliure construcció de les identitats, així com la posada en valor de la diversitat cultural i social de les famílies. Es pretén incloure a totes les famílies a les activitats de reflexió oberta a través de  xerrades, tallers, debats i diversos tipus d’activitats amb l’objectiu de què el respecte i la coeducació es portin a terme de manera transversal en el dia a dia de la comunitat, oferint un espai segur on acompanyem a les famílies en processos de discriminació per racisme, classisme, lgtbfòbia o qualsevol altre motiu per tal d’acabar amb ella. Integrant una mirada plural per a la promoció de la perspectiva de gènere, la prevenció de violències, i la integració sociocultural, tot vetllant perquè els materials i recursos siguin adients i promoure que s’utilitzi un llenguatge respectuós i inclusiu.

Aquesta és una comissió mixta, actualment hi participen Silvia Ortiz (vocal a la Junta de l’AFA), Iris Leyers i Ana Mora. Per part de l’equip pedagògic hi participa la Pilar Òdena.

Podeu contactar amb nosaltres a convivencia@afaielatordera.cat